Saturday, June 23, 2012

Vinn en timme släktforskning!

För några år sedan prövade jag som en "kul grej" att lotta ut ett gammalt vykort här på bloggen. Intresset var väl inte överväldigande men inte heller obefintligt. Nu prövara jag en ny variant på samma tema som ett litet intresse-experiment.

Den här gången kan en, förhoppningsvis, lycklig vinnare således kamma hem en timme släktforskning. Det betyder att jag släktforskar i de digitala arkiven under en timme för vinnarens räkning. Du får själv välja vem jag ska utgå ifrån, vilken linje jag ska följa och vad jag ska fokusera på. Vad det blir för resultat går inte att säga på förhand. Det beror på vilka utgångsfakta jag får och på hur lätt eller svår släktlinjen är att följa i källorna. Oavsett hoppad jag att det ska innebära en chans att lära känna sin egen historia bättre. Ett ämne som brukar fascinera till och med annaras historielösa människor.

Tävlingsreglerna är enkla. Du som vill delta lämnar en kommentar till detta inlägg. Kommentarerna nummreras från 1 och uppåt i den ordning de inkommer. Jag lottar sedan fram ett nummer som blir den lycklige vinnaren.

Tävlingen är öppen till fredag kväll 29 juni 2012.

Om du lämnar anonym kommentar, tänk på att du själv måste hålla koll på om du vinner och i så fall ge dig till känna på lämpligt sätt.

Mycket nöje och lycka till!

4 comments:

Tobias said...

Kul initiativ, jag är gärna med!

/Tobias

Ann Franzén said...

Hoppas jag vinner!
En toppenidé som jag köper med hull och hår.
Ann

Anonymous said...

Haha, strålande idé! Hoppas för din skull att jag inte vinner, det kan bli svårt att ta sig in i tyska och ryska arkiv på en timme. Fast man kanske kan få överlåta vinsten till sin fru i så fall?
/Ludde

Martin said...

Wöw! Jag vill veta mer om min patrilinje från farfars far Sven Rundkvist bakåt.