Monday, September 14, 2009

Vinn ett vykort från Kalmar!


Som jag nämnt tidigare så fyller Ahimkar tre år i dagarna. För att fira denna stora begivenhet så kommer jag att dra igång en tävling där Du har chansen att kamma hem en (förhoppningsvis) trevlig historisk vinst.

Som alla reguljära läsare av Ahimkar vet är jag road av gamla bilder, speciellt då i vykortets form. Och det är just ett vykort som en lycklig vinnare kan lägga vantarna på.

Kortet: I vykortens barndom tillverkades en rad mer eller mindre fantasifulla kort där själva fotot var inramat i någon form av ornamentik, så kallade semitopografiska vykort. I det här fallet är det ett vykort föreställande Kalmar slott som har ramats in i någon slags ruinromantisk medeltidsvurmande ram. Kortet har så kallad "odelead adressida" och är däremd tillverkat före 1905. Över 100 år gammalt med andra ord! Just detta kort salufördes av den anrika Appeltoffts bokhandel i Kalmar, som numera tyvärr inte finns kvar. Kortet är välbevarat och aldrig använt.

Hur går det till: Den som vill vara med i tävlingen lämnar en kommentar till inlägget i kommentarsfunktionen. Den finner du under själva inlägget där det står en siffra följd av ordet "omments" (t ex "3 comments"). Klicka där och skriv något som kan identifiera just dig. Det måste inte vara ditt namn, men det måste vara något som ingen annan redana har skrivit. Bara en kommentar per person!

När: Du kan lämna kommentarer hela veckan. På söndag (20 september 2009) kommer jag att lotta en vinnare bland kommentarerna.

Vad händer sedan: När en vinnare är korad kommer jag att publicera vems kommentar som vann. Så vida detta inte är någon som jag redan vet vem det är kommer jag att uppmana denne att kontakta mig via mail. Du får då lämna ditt namn och din adress så kommer visnten som ett brev på posten. Obs: inga personuppgifter kommar att publiceras på bloggen, inte ens vinnarens namn om denne motsätter sig detta.

Enkelt, eller hur? Sätt nu igång och kommentera! Lycka till!

6 comments:

Therése said...

Men så kul, klart jag deltar! :)

Pär L said...

Titta en tävling! Så kul, har inte vunnit något sen jag vann ett 10-pack strumpor på Havslättsmarodören förra året. Du har min adress.

Michael Dahlin said...

Eftersom jag är den som gnäller mest på Kalmar dvs. dilekt, kalmariternas mentalitet mm. så borde jag vinna kortet. hmmmm tänker du nu? Jo för då jag ser kortet blir jag påmind om Kalmar och kan reta mig lite till och då vinner du! ;-)

Leif said...

Eftersom jag har (inflyttad) släkt i Kalmar så är jag kortets rättmätige ägare!

Unknown said...

Hurra! Grattis AHIMKAR :)
Tack för mycket intressanta texter etc.

Mvh
Oskar

Anonymous said...

.....

"Var det inte den här vyn Fridegårds Jan Hård såg med fasa......

Jag sätter en Krona på det även om den ligger på botten eller i delar där inne."

En som dagligen ser ut över Bohus slott.