Wednesday, May 23, 2007

Kändiskeramik

Mitt Terra Sigillata-fynd (ja det finns inte längre någon anledning att betvivla att det verkligen är Terra Sigillata) har nu börjat sätta sina spår här och var. Lokalpressen har tagit upp fyndet, tidningen Barometern har skrivt en artikel HÄR . P4:S Radio Kalmar har också nämnt skärvan i sina nyhetssändningar, HÄR . Enligt uppgift så har skärvan även nämnts av riksradion, i p1:s lunchekosändning.

"Lille Terra" har med andra ord blivit en riktig kändis på sin ålders höst. Själv har jag fortfarande lite svårt att fatta det hela. Jag väntar fortfarande på att någon ska hoppa fram och säga att han la dit skärvan på skoj eller något liknande. Trots att nära 2000 år har passerat är skärvan otroligt välbevarad. The years have been kind, som det brukar heta.

Nu återstår att få skärvan vidare utredd, närmare daterad och attribuerad. Sen ska förhoppningsvis sammanhangen klarna lite i alla fall. Man skulle ju verkligen vilja få till en utgrävning också, men sånt är lite knepigt förståss. Det är ju allt det här med pengar och tillstånd osch så vidare. Så för ögonblicket får "lille Terras" stolta och ännu förvånade upptäckare hålla till godo med kändisskapet. Snart kommer ni se mig i innekretsarna kring Stureplan. Eller inte.

No comments: